Muovipullosta Kotisäkin kierrätyshuovaksi

KIERTOTALOUS ON MONIMUOTOINEN

Planeettamme kestokyky on vaarassa turhan kulutuksen ja useiden luonnonvarojen liian käytön suhteen. Muovipullo on monessa maailman kolkassa harmillisen huonosti kiertoon päätyvä pakkaus. Se on kuitenkin tarpeellinen ja erittäin vaikeasti korvattavissa. Luontoon päätymisen syy ei ole pullossa, tai sen materiaalissa, vaan meissä ihmisissä. Me emme huolehdi pulloja kierrätykseen ja kuluta luonnonvaroja kohtuudella.

Suomessa hanavesi on lähes aina juotavaa ja juomapullot usein tarpeettomia. Tavaralla ja roskalla kyllästetyssä maailmassa kierrätetyt materiaalit säästävät monella tavalla luonnonvaroja. Kierrätystuotteet ovat yleensä tuotanto tavaltaan energiatehokkaita. Kierrätysmateriaali ja kierrätystuote tarkoittavat että alkuperäinen materiaali on kierrätetty oikein ja kierrätys raaka-aine on päätynyt oikeaan paikkaan.

MITÄ ON KIERRÄTYS PET –HUOPA?

PET –muovin kemiallinen nimi on polyetyleeni tereftalaatti, eli se on ns. termoplastinen polyesteri. Tälle kestomuoville on teollisuudessa suuri määrä erilaisia käyttökohteita. Se on myös hyväksytty elintarvikkeiden säilytysastiaksi, kuten juomapulloiksi.

Paikanpäällä valmistusketjusta tehty tutkimus kierrätysmateriaalin käytöstä on tärkeää, jotta kuluttajille voidaan selvittää kierrätysmateriaalin osuus huovasta. Viherpesu viittaa markkinointiin jossa tuotteesta tehdään vääriä ympäristölupauksia.

Me olemme itse halunneet todentaa miten tuotteemme valmistetaan tuotannon eri vaiheissa ja kuinka niiden parissa työskennellään. Riippumattomien auditointiraporttien avulla tunnistamme tuotantoon liittyviä riskejä ja kehitämme toimintaamme asiakkaidemme eduksi.

VASTUULLISUUDEN TODENTAMINEN

Kotisäkkien huopa on tehty kierrätysmuovipulloista (PET-muovi), jotka on kerätty Kiinassa. Pullot eivät päädy mereen ja kaatopaikoille, jos ne kerätään takaisin teollisuuden käyttöön. Kierrättämisen alkuperä todennetaan auditointijärjestelmästä (Global Recycled Standard).

Huopa valmistetaan Kiinassa tehtaassa, joka on valvottu tuotannoltaan ja huovalle on tehty testejä kuluttajille ja tuotantohenkilöstölle haitallisista ainesosista ja kaasuista. Kotisäkkien huopa ei sisällä testatusti formaldehydiä, ftalaatteja, raskasmetalleja, tai atso-värejä eurooppalaisen REACH -kemikaaliasetuksen testien mukaisesti. 

Työskentelyolosuhteet ja työskentelyn ehdoissa on huomioitu mm. kansainvälisen työjärjestön (ILO) määritelmät. Kotisäkkien tuotannon kokonaisuus perustuu kestävään yhteistyöhön, sopimiseen, velvoittamiseen ja valvontaan. Auditoinnit suoritetaan Amforin BSCI järjestelmän pohjalta ja oma Code of Conduct -eettinen sääntömme perustuvat samaan järjestelmään. Olemme itse mukana tuotannossa ja se on tapa kuinka voimme tunnistaa siihen liittyviä riskejä ja kehittää toimintaa.