Usein esitettyjä kysymyksiä tuotteistamme

Mielenkiintoisista tuotteista ja materiaaleista syntyy välillä kysymyksiä. Tähän olemme keränneet vastauksia muutamiin usein esitettyihin kysymyksiin. Jos et löydä vastusta kysymykseesi, ota meihin yhteyttä vaikka sivun alalaidassa olevan chatin kautta.

 

1. MISTÄ MATERIAALISTA SÄKIT ON TEHTY?

Huopa on 100% kierrätysmateriaalia, eli se on tehty PET -muovipulloista. Kierrätysprosessissa puhdistetut ja rakeiksi jyrsityt muovipullot sulatetaan. Massa muokataan huopamateriaaliksi neulaamiskoneella.

 

2. MIHIN SÄKKEJÄ VOI KÄYTTÄÄ KODIN SÄILYTYKSESSÄ JA SISUSTUKSESSA?

Kotisäkit ovat hengittäviä ja jämäköitä säilytyssäkkejä moneen tarkoitukseen. Laaja pohja pitää ne hyvin pystyssä, vaikka auton takakontissa. Säkki mahtuu hyvin pukukaappiin ja avoin säkki on hengittävä urheiluvarusteille. Kotisäkki on hyvä lahjaidea ja siihen voi laittaa jouluna lahjat kauniisti kuusen alle.

Kotisäkeissä voi kantaa klapeja takan ääreen ilman että lattia on täynnä roskaa. Siihen voi kerätä siististi parhaimmat aikakauslehdet nojatuolin viereen. Säkki on aina helposti siirrettävissä paikasta toiseen esimerkiksi siivotessa. Yksinkertainen Kisko -kantoripa on oiva apuväline raskaiden säkkien siirtämiseen.

 

3. KUINKA PALJON KOTISÄKIT KESTÄVÄT?

Kierrätyshuopa on erittäin kestävää ja sitä voi pestä ja silittää. Tarkemmat hoito-ohjeet löydät pakkauksesta. Huopa on myös pakkasen kestävää ja se on UV -resistentti, eli se ei haalistu ja haparoidu auringon paisteessa. Huopasäkki kestää ulkona vuosia. Tuotteiden lanka on polyesterilankaa.

 

4. MIHIN KOTISÄKKEJÄ VOI KÄYTTÄÄ PUUTARHASSA?

Kotisäkit ovat hauskan näköisiä ja niihin voi istuttaa kesäkukkia, perennoja ja yrttejä. Alun perin säkit on kehitetty taimipihoille puiden ja pensaiden taimikasvatukseen.

Huopa kestää erilaisissa ulko-olosuhteissa todella hyvin ja se on aina mahdollista puhdistaa ja laittaa viikattuna varaston hyllylle, kun kasvukausi on ohi. Vaaleat Kotisäkit voivat ajan mittaa saada mullasta ja kastelusta johtuvaa väriä. Parhaiten puutarhassa hyödynnät tummia Kotisäkkejä.

Koska materiaali on muovia, voi mullan laittaa suoraan säkkiin. Huopa päästää ylimääräisen veden läpi, joten kannattaa kiinnittää huomiota alustaan. Säkki on tapahtumajärjestäjän unelma. Säkeillä saat koko pihan hetkessä kukkaloistoon ilman ruukku showta!

 

5. KASVAAKO KASVI HUOPASÄKISSÄ

Landella Kotisäkki on erityisen hyvä puutarhassa ja kasvihuoneessa, esimerkiksi osana tomaattien, chilien ja kurkkujen kastelujärjestelmää. Liiallinen kosteus tulee säkin lävitse. Säkkejä on helppo siirtää paikasta toiseen ja niissä yrtit voi ottaa vaikka mukaan siirryttäessä mökille. Kisko -ripa on ergonominen apuväline säkkien kantoon.

Juuret saavat ilmaa huovan läpi ja huopamateriaali sitoo kasvin mikrojuuria. Juuret eivät kierrä säkissä ja kasvi saa jämäkän juuripaukun. Aiheesta löytyy merkittävää kasvualustojen verkkotutkimusta Coloradon yliopistosta Yhdysvalloista.

 

6. MISSÄ KOTISÄKIT VALMISTETAAN?

Tuotteemme on valmistettu vuodesta 2014 lähtien ompelimossa Xiamenissa Kiinassa. Tapaamme vastavuoroin tuotannon yhteyshenkilöiden kanssa ja kehitämme yhdessä tuotantoa. Vierailut ovat tärkeä osa yritystoiminnan riskien hallintaa. Toimimme BSCI (Business Social Compliance Initiative) Amfori -yritysvastuujärjestelmän pohjalta.

Huopamateriaalissa on vankka ekologisuus näkökulma. Kotisäkkien valmistukseen on jokaiseen käytetty kuvastoon merkitty määrä puolen litran kierrätyspulloja. Siitä kuinka Kotisäkki tuote syntyy, löytyy myös video verkkosivuiltamme.

 

7. KUKA SUUNNITTELEE TUOTTEET JA KUVIOT?

  Tuotteet ovat Vilikkalan omia ja suunnittelussa, muotoilussa ja graafisissa töissä käytämme yhteistyökumppaneita. Yhteistyökuviot ovat monimuotoisia ja enimmäkseen käytämme suomalaisia suunnittelijoita, mutta myös mm. islantilainen Ihanna on suunnitellut meille tuotteita. Valmistamme myös tuotteita alihankintana muille suomalaisille yrityksille mm. yrityslahjoiksi tai kumppanin omaan myyntivalikoimaan. Osalla tuotteista on Design from Finland -merkki, joka kertoo panostuksesta suomalaiseen suunnitteluun.

   

  8. MISTÄ SAAN LISÄÄ IDEOITA KOTISÄKKIEN KÄYTTÖÖN?

   Kotisäkkien käyttöideapankki on Vilikkalan Facebook ja Instagram -sivut ja tietenkin myös www.vilikkala.fi verkkosivut.

    

   9. MITÄ TEEN, JOS TUOTE ON VIALLINEN TAI RIKKI?

   Vastaamme yrityksenä Kotisäkkituotteiden laadusta, vioista ja mielikuvasta. Kaikessa asiakaspalautteessa pyydämme ottamaan yhteyttä suoraan meihin.