Vilikkalan tilanjakajia tekstiilien lajittelukeskukseen Turkuun

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) tekstiilien lajittelukeskus ja tekstiilien kierrätysmyymälä Lemppari avaavat ovensa virallisesti keskiviikkona 22. marraskuuta. Tilaan tarvittiin elementtejä, jotka mahdollistavat myymälän ja lajittelukeskuksen välisen yhteyden. Tilanjakajien kautta saatiin huima tarina täydentämään kokonaisuutta. Huopapäällysteiden upeat värit ovat nimittäin peräisin sairaalatekstiileistä.

Kollaasi LSJH avajaisista

Sopivasti avajaisviikon maanantaina 20.11. vietetään kiertotalousmaanantaita (circular monday). Kyse on muistutuksesta kiertotalouspalveluiden puolesta, kun saman viikon perjantaina on, ei niin järkevän kulutuskulttuurin, kaupantekopäivä Black Friday. Päivän tarkoitus on tuoda esille yrityksiä jotka korjaavat, kierrättävät ja hyödyntävät resursseja, jotka on aiemmin heitetty hukkaan. 

Kiertotalous ei ole vain trendi, siitä täytyy tulla meille oleellinen osa arjen elämää ja yritystoimintaa. Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) on ottanut merkittävän roolin suomalaisten tekstiilijätteen kierrätyksen koordinoinnissa. Vähitellen toiminnan ympärille syntyy ekosysteemi, jossa tekstiilit kiertävät tehokkaasti niiden potentiaalin mukaisesti. Osa tekstiileistä ja vaatteista päätyy avattavaksi kuiduiksi esim. Vilikkalan huopatuotteisiin. Jos olet kiinnostunut oheisista tilanjakajista niin ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä.

Uusia Vilikkalan tilanjakajia poistotekstiileistä

 

Nämä tilanjakajat ovat ensimmäisiä Suomessa avatuista poistotekstiilikuiduista valmistettuja tuotteita ja teemme jatkuvasti tuotekehitystä parempien tuotteiden ja monipuolisemman hyödynnettävyyden eteen. Tehtävämme on avittaa yrityksiä tekstiilijätteen muuttamisessa resurssiksi ja osaksi kyseisen yrityksen kiertotaloustoimintaa. Tilanjakajat on valmistettu täysin Suomessa. Rungot on valmistanut ADI Kalusteet Oy, metallijalat Stremet Oy ja huovan Vilikkala. Poistetekstiilit on avannut kuiduksi Rester Oy.

Kuidut on avattu sairaalatekstiileistä. Punainen on ensihoitajien työvaatteista ja niissä kimaltelee myös huomioheijastinkangas. Vihreä on leikkaussalihenkilökunnan tekstiilejä ja tummansininen muuta sairaalan työvaatetta. Turkoosi on puhdastilasiivouksen työvaatteita ja suojavaatteita. Kuidut ovat lähinnä polyesteriä, mutta osa on sekoitetta, eli mukana myös puuvillaa. Kuidut on laitettu järjestykseen karstaamalla ja samalla mukaan on liitetty 30% uutta sidospolyesteriä. Vilikkalassa karstattu vanu on kalanteroitu paineen ja lämmön avulla huovaksi.

Maailmassa on paljon hyödyllisiä palveluita ja kauniita tuotteita. Vilikkalan tekstiilipalvelut ja huopatuotteet ovat lisäksi osa asiakkaidemme kiertotalousmatkaa kohti resurssitehokkaampaa tulevaisuutta, ilmaston ja luonnon monimuotoisuuden hyväksi. Valmistamme huopaa ja erilaisia huopatuotteita poistotekstiilikuiduista. Huopaa jolla on tarina – Vilikkala