LAMINOINTI

Huopa on erinomainen vahvikemateriaali, jolla on paljon hyviä ominaisuuksia. Polyesterihuopa on helposti muokattavaa, kosteutta hylkivää ja siinä on lähes täydellinen UV-suoja. Poistotekstiilikuiduista tehdyt huovat tekevät vauhdilla tuloaan ja opimme niiden työstämisestä jatkuvasti lisää. Huovat ovat ns. kaksikomponenttihuopia, joissa sulavaa kuitua aktivoidaan lämmön ja paineen avulla (kalanterointi).

Laminoinnin tarkoitus on huovan tai muun vahvikemateriaalin avulla korostaa siihen laminoitavan kankaan ominaisuuksia, kuten kestävyyttä, vakautta ja muokattavuutta.

Laminoituja tuotteita voidaan käyttää erilaisissa sovelluksissa tekstiiliteollisuudessa, rakennusteollisuudessa ja esimerkiksi tilojen sisustuselementeissä. Laminointilinjamme soveltuu hyvin monenlaisiin asiakastöihin, joissa tarvitaan tekstiilien liittämistä toisiin, vahvistamista tai materiaalien teknisten ominaisuuksien lisäämistä.

Tyypillisiä töitämme ovat huopatöiden lisäksi erikoistekstiilit, joissa on useita eri kerroksia. Näitä voidaan hyödyntää mm. kestävyyttä ja suojaa vaativissa vaatteissa, esim. luotiliiveissä ja painonnoston erikoisvarusteissa. Laminoimme myös autojen istuimissa tarvittavia erikoisnahkoja.