Yleiset tuotetiedot

Tuotteissamme käytettävä huopa on 100 % kierrätysmateriaalia, eli se on tehty PET -muovipulloista. Prosessissa rakeiksi jyrsityt muovipullot sulatetaan ja puhdistettu massa neulataan huopamateriaaliksi. Materiaali on erittäin kestävää ja sitä voi pestä ja silittää. Myyntipakkauksessa on selkeät merkinnät tuotteen käyttötarkeoituksesta, materiaalista ja hoito-ohjeista.

Koska materiaali on muovia, voi mullan laittaa suoraan säkkiin ja säkki kestää vuosia ilman, että se hajoaa. Huopa on myös pakkasen kestävää, se on UV-resistentti ja ei haalistu auringossa. Huopa päästää ylimääräisen veden läpi, joten kannattaa kiinnittää huomiota alustan kestävyyteen.

Kaikki Kotisäkit sopivat kasvatussäkeiksi, mutta mullan pikkuhiljaa tuoma maa-aineksen väri tulee vaaleissa väreissä läpi. Mustat ja grafiitin väriset 23 ja 30 litran Kotisäkit ovat erinomaisia kasvatussäkkejä puutarhassa yrteille ja esimerkiksi kasvihuoneessa tomaateille ja kurkuille. Juuret saavat ilmaa huovan läpi ja huopamateriaali sitoo kasvin mikrojuuria. Juuret eivät kierrä säkissä ja kasvi saa jämäkän juuripaukun.

Huopa pitää säkissä tasaisen kosteuden ja ilmavuuden. Kaikkia säkkejä voi käyttää missä tahansa ruukunsuojana. Minisäkeissä on helppo rakentaa roikkuva yrttitarha, esim. reipustamalla yrttisäkit nauloihin kuormalavaan.

Saamme välillä kysymyksiä mikromuovista. Kaikesta muovista irtoaa kulumisen myötä mikromuovia. Säkin huopa on rakenteeltaan tiivistä ja siitä ei irtoa partikkeleita kuin kovassa hankauksessa. Kotisäkkien etu on, että ne on tehty muovipulloista jotka eivät ole enää saastuttamassa vesistöjä tai kaatopaikalla hajoamassa luontoon. Verkkosivuillamme on paljon erilaista tietoa ja vastaamme mielellämme lisätiedusteluihin.